Фінтех-гігант Ant Group витратив рекордні $2,9 млрд на дослідження

Фінтех-гігант Ant Group витратив рекордні $2,9 млрд на дослідження

Торік Ant Group Co. витратила $2,9 млрд на дослідження, оскільки фінтех-гігант збільшив свої інвестиції у технології, включаючи штучний інтелект

Відповідно до звіту про сталий розвиток за 2023 рік, опублікованому в четвер, дочірня компанія Alibaba Group Holding Ltd. за останні три роки збільшила інвестиції у дослідження та розробки.

Компанія Ant, заснована Джеком Ма, займається розробкою технологій, зокрема своєї великої мовної моделі BaiLing, яка торік отримала схвалення уряду Китаю на надання послуг населенню.

Піонер фінансових технологій розширює свої закордонні операції, щоб подолати уповільнення зростання в країні. Ant пов'язаний з більш ніж 30 платформами електронних гаманців та банківськими програмами для транскордонних платежів у регіонах, включаючи Південно-Східну Азію та Європу.

Станом на 2023 рік у сфері цифрових платежів Ant та його дочірня компанія Mybank обслужили понад 87 млн клієнтів малого бізнесу. Ant Digital Technologies, її технологічний підрозділ обслуговує 13 тис. підприємств.

Читайте також