Ford та партнери збудують у Канаді завод з виробництва акумуляторних матеріалів за $900 млн

Ford та партнери збудують у Канаді завод з виробництва акумуляторних матеріалів за $900 млн

Завод вироблятиме 45 000 тонн катодно-активних матеріалів (КАМ) на рік для електромобілів Ford

Консорціум Ford Motor Co та південнокорейських компаній заявив, що збудує завод вартістю $887 млн з виробництва матеріалів для акумуляторів електромобілів у Беканкурі, Квебек. Міністерство промисловості Канади заявило, що місто прагне стати центром ланцюжка постачання електромобілів.

Згідно із заявою міністерства, до консорціуму входять південнокорейські партнери EcoProBM та SK On Co Ltd.

Ford в окремій заяві описав матеріали як високоякісний нікель-кобальт-марганець (NCM) для акумуляторних батарей, які мають на меті підвищення продуктивності та збільшення запасу ходу електромобіля.

"Цей завод з виробництва катодів постачатиме матеріал, який використовуватиметься в майбутніх електромобілях Ford у Північній Америці, зокрема, в деяких з наших майбутніх вантажівок", - заявила журналістам Ліза Дрейк, віце-президент Ford з електромобілів.

Це перша інвестиція Ford у Квебек, хоча в сусідньому Онтаріо компанія працює вже понад сто років.

Це останнє із серії оголошень про будівництво в Беканкурі, місті з населенням менше 15 тис. осіб на річці Святого Лаврентія, яке готується стати центром ланцюжка постачання електромобілів у Північній Америці.

Канада, де знаходиться великий сектор видобутку корисних копалин, включаючи літій, нікель і кобальт, намагається залучити компанії, які беруть участь у всіх рівнях ланцюжка постачання електромобілів через багатомільярдний фонд екологічно чистих технологій, оскільки світ прагне скоротити викиди вуглецю.

Читайте також