GIC купує у Blackstone логістичні активи у Японії за $800 млн

GIC купує у Blackstone логістичні активи у Японії за $800 млн

Сінгапурський суверенний фонд добробуту GIC заявив, що придбає портфель із шести логістичних активів у Японії більш ніж за $800 млн у Blackstone Inc, що говорить про високий попит на логістичну ...

Угода включає покупку 370 000 кв.м. складів, що розташовані по всій Японії, і є найбільшою угодою з нерухомістю в Японії в 2023 році з точки зору вартості.

"Це непогане доповнення до нашого інвестиційного портфеля в Японії, оскільки ми, як і раніше, зосереджені на таких секторах, як готельний бізнес і логістика", - заявив Го Чин Кіонг, заступник головного інвестиційного директора GIC у сфері нерухомості.

GIC нещодавно збільшила свою інвестиційну активність, оскільки відсоткові ставки в країні залишаються низькими. Минулого року фонд купив готельні та розважальні активи у японського конгломерату залізниць та готелів Seibu Holdings.

У той час як ринок нерухомості у всьому світі опинився під тиском через різке зростання вартості позик, сегмент логістики залишається відносно стійким.

«За останнє десятиліття Blackstone переформатувала свій портфель нерухомості, змістивши акцент на логістику, центри обробки даних та готелі з традиційних активів, таких як офісна нерухомість, – сказав Дайсуке Кітта, голова відділу нерухомості Blackstone у Японії.

«Ми отримали солідний прибуток завдяки останній угоді, незважаючи на загальний спад на ринку нерухомості. Це показує, що важливо бути вибірковим щодо активів для інвестування», - зазначив Дайсуке Кітта

У рамках цієї угоди Blackstone продає логістичні активи, куплені близько двох років тому у Daiwa House Industry Co. За словами Blackstone, чистий операційний прибуток від активів виріс на 35% під їх управлінням.

Американська Blackstone заявила цього місяця вона залучила 30,4 мільярда доларів для свого останнього глобального фонду нерухомості. В даний час під управлінням компанії Blackstone знаходиться 332 мільярди доларів капіталу інвесторів.

Читайте також