Група російського магната Несіса продала пакет акцій Поліметалу Оманському фонду

Група російського магната Несіса продала пакет акцій Поліметалу Оманському фонду

ICT Holding продав 23,9% акцій "Поліметалу", але сума не розголошується

ICT Holding, очолюваний російським мільярдером Олександром Несісом, продав всю свою частку (23,9%) у золотодобувній компанії Polymetal International Plc групі, яку очолює дочірня компанія оманської Mercury Investments International LLC. Вартість угоди не розголошується, але вартість пакету акцій станом на п'ятницю становила понад $550 млн.

Поліметал, близько 70% продажів якого припадає на росію, а частина, що залишилася, — на Казахстан, минулого року переїхав з Джерсі до Астани. Це був перший крок до виділення російського бізнесу, але підрозділ був виставлений на продаж, коли у травні він був доданий до списку санкцій США. Материнська компанія, як і мільярдер Несіс, не перебувають під санкціями.

Покупець, компанія Maaden International Investment LLC, «підтвердила свою повну підтримку стратегії Поліметалу, яка включає зниження ризиків бізнесу компанії шляхом продажу її російських підприємств і подальшого розвитку бази активів в Казахстані і в ширшому регіоні», — заявив генеральний директор Поліметалу.

Читайте також