Індійський освітній стартап Byju

Індійський освітній стартап Byju's залучив $250 млн

Кошти були залучені від існуючих інвесторів на чолі із суверенним фондом добробуту Qatar Investment Authority

Угода зберігає оцінку стартапу Byju's $22 млрд і його статус найдорожчого стартапу Індії, при цьому основна частина капіталу надходить з фонду Катару.

За підтримки Chan Zuckerberg Initiative, General Atlantic та Tiger Global компанія Byju's, офіційно відома як Think & Learn Pvt, залучила мільярди доларів капіталу для фінансування глобальних надбань в умовах світового технологічного спаду. Компанія, яка має 150 млн користувачів, з того часу зіткнулася з проблемами, у тому числі з тривалою затримкою подання перевіреної фінансової звітності та скороченням інвестицій, що залучаються цього року.

Минулого місяця компанія представила фінансові результати за рік, що закінчився у березні 2021 року, де показала серйозні збитки. Минулого тижня компанія заявила, що скоротить 2500 співробітників, або близько 5% від загальної чисельності її персоналу, і знизить витрати на маркетинг та продаж, пообіцявши стати прибутковою до березня.

Компанія використовуватиме новий капітал, щоб стати прибутковою, йдеться у заяві засновника Бью Равендрана. «Незважаючи на несприятливі макроекономічні умови, 2022–2023 роки стануть для нас найкращим роком з погляду виручки, зростання та прибутковості».

Читайте також