Індія підписує угоду про вільну торгівлю на $100 млрд із чотирма європейськими країнами

Індія підписує угоду про вільну торгівлю на $100 млрд із чотирма європейськими країнами

Індія підписала угоду про вільну торгівлю (FTA) з групою з чотирьох європейських країн, які не є членами Європейського Союзу: Норвегія, Швейцарія, Ісландія та Ліхтенштейн

Індія підписала угоду про вільну торгівлю (FTA) із групою з чотирьох європейських країн, які не є членами Європейського Союзу.

За словами міністра торгівлі країни, угода з Європейською асоціацією вільної торгівлі (ЄАВТ) передбачає інвестиції в Індію у розмірі $100 млрд.

Оголошення було зроблено у зв'язку з тим, що Великобританія та Індія протягом останніх двох років вели переговори щодо ЗВТ.

«Цей знаковий пакт підкреслює нашу прихильність до прискорення економічного прогресу та створення можливостей для нашої молоді», — заявив прем'єр-міністр Нарендра Моді у своїй заяві.

"Наступні часи принесуть більше процвітання та взаємного зростання, оскільки ми зміцнюємо наші зв'язки з країнами ЄАВТ", - додав він.

Угода була досягнута після майже 16 років переговорів. Відповідно до цієї угоди, Індія зніме більшу частину імпортного мита на промислові товари з чотирьох країн в обмін на інвестиції протягом 15 років.

Очікується, що інвестиції будуть зроблені у низці галузей, включаючи фармацевтику, машинобудування та виробництво.

«Угода розширює доступ до ринку та спрощує митні процедури, полегшуючи індійським підприємствам та підприємствам ЄАВТ розширення своєї діяльності на відповідних ринках», — йдеться у заяві ЄАВТ.

Читайте також