Intel інвестує $4,6 млрд у новий завод з виробництва мікросхем у Польщі

Intel інвестує $4,6 млрд у новий завод з виробництва мікросхем у Польщі

Цей найбільший інвестиційний проєкт для Польщі буде реалізовано неподалік Вроцлава

Intel анонсувала інвестиції в розмірі до $4,6 млрд у новий завод зі збирання та тестування напівпровідників неподалік Вроцлава, Польща, в рамках багатомільярдного інвестиційного проєкту з нарощування потужностей з виробництва чіпів у Європі.

Минулого року американський виробник мікросхем оголосив про плани побудувати великий комплекс з виробництва мікросхем у Німеччині разом із підприємствами в Ірландії та Франції, оскільки він прагне отримати вигоду з пом'якшених правил фінансування та субсидій Європейської комісії на тлі прагнень ЄС скоротити свою залежність від постачання зі США та Азії.

На об'єкті в Польщі буде зайнято 2 тис. робітників, а також буде створено кілька тисяч додаткових робочих місць на етапі будівництва та найму постачальниками.

Кілька країн змагаються за те, щоб Intel інвестувала у свої регіони, а деякі, наприклад, Німеччина, яка отримала зобов'язання від Intel, ведуть переговори про розмір субсидій, які вони можуть виділити.

Проєктування та планування об'єкту розпочнеться негайно, а будівництво розпочнеться після схвалення Європейською комісією.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав завод Intel "найбільшою інвестицією в нове підприємство в історії Польщі".

Компанія, яка працює в країні вже 30 років і налічує 4 тис. співробітників, заявила, що обрала Польщу через її інфраструктуру, наявність талантів і відзначила, що майданчик знаходиться недалеко від запланованого заводу в Німеччині та майданчика в Ірландії.

Очікується, що об'єкт буде введено в експлуатацію до 2027 року.

Читайте також