Канадський TD Bank купує Cowen за $1,3 млрд для подальшої експансії у США

Канадський TD Bank купує Cowen за $1,3 млрд для подальшої експансії у США

Купівля нью-йоркського спеціалізованого інвестиційного банку посилить присутність Toronto Dominion Bank на швидко зростаючому ринку США

Угода значить другу пропозицію TD щодо придбання в США цього року. Другий за величиною кредитор Канади не приховує своїх амбіцій щодо розширення у найбільшій економіці світу. TD профінансує придбання за рахунок $1,9 млрд, отриманих від продажу акцій Charles Schwab.

Фінансові аналітики Національного банку заявили, що угода забезпечує «цінну диверсифікацію» бізнесу TD на ринках капіталу в США, але відзначили інтеграцію як основний ризик, заявивши, що це «складно, коли йдеться про інвестиційно-банківські операції з різними культурами».

У лютому TD заявила, що купить компанію First Horizon Corp, що базується в Мемфісі, за $13,4 млрд, що стане її найбільшим придбанням в історії.

Інвестори вже висловили стурбованість з приводу інтеграції після операції з First Horizon.

Угода з купівлі Cowen є «помірно позитивною (для TD), особливо з урахуванням того, що вона відповідає стратегії банку, що просуває свою доларову платформу», - написав у замітці аналітик Credit Suisse Джу Хо Кім.

Очікується, що операцію буде закрито у першому кварталі 2023 року.

Читайте також