Клієнти Bancorp купують колишній венчурний кредитний портфель Signature Bank на суму $631 млн зі знижкою

Клієнти Bancorp купують колишній венчурний кредитний портфель Signature Bank на суму $631 млн зі знижкою

Портфель продає FDIC

Клієнти Bancorp заявили у п'ятницю, що придбали портфель венчурних банківських кредитів на суму $631 млн у Федеральної корпорації страхування депозитів (FDIC) регулюючого органу США приблизно за 85% балансової вартості.

Портфель належав кредитору Signature Bank, що збанкрутував, який у березні був переданий під управління FDIC.

Акції Bancorp зросли на цій новині до найвищого рівня з початку березня та зросли на 3,3% до $30,23.

Кредити для сектору технологій будуть об'єднані з технологічним та венчурним бізнесом Customer Bancorp, що базується у Бостоні, йдеться у повідомленні банку.

"Ми розглядаємо цю угоду як угоду з досить низьким рівнем ризику для прискорення присутності CUBI (Customer Bancorp) на ринку, що швидко зростає, і вона може поліпшити фінансування депозитів", - сказав Майкл Періто, банківський аналітик Keefe Bruyette & Woods.

За словами Періто, 15-відсоткова знижка на придбані кредити забезпечує подушку безпеки для покриття деяких збитків, особливо за кредитами до запитання або поновлюваних кредитних ліній для приватних та венчурних компаній.

Нагадаємо, що 12 березня державні регулюючі органи закрили нью-йоркський Signature Bank, що стало другим гучним крахом банку цього року, викликаним відпливом вкладників, які прагнуть вищої прибутковості та безпечніших установ.

Пізніше того ж місяця New York Community Bancorp уклав угоду з FDIC про купівлю практично всіх депозитів та кредитних портфелів, а також усіх 40 колишніх відділень Signature Bank.

Читайте також