Логістичний гігант Lineage залучив $4,44 млрд під час найбільшого IPO 2024 року

Логістичний гігант Lineage залучив $4,44 млрд під час найбільшого IPO 2024 року

Lineage, найбільший у світі оператор холодильних складів, залучив $4,44 млрд під час первинного публічного розміщення акцій у США, що стало для нього найбільшим дебютом на фондовому ринку цього року

Компанія Lineage зі штаб-квартирою в Нові, штат Мічиган, оцінила трохи менше 57 млн акцій у Нью-Йорку по $78 за штуку, що є верхнім кордоном раніше зазначеного нею діапазону $70–82 долара.

IPO вартістю $4,44 млрд оцінює Lineage більш ніж у $18 млрд і є найбільшим з моменту розміщення розробника чіпів Arm на $4,87 млрд у вересні минулого року. Його акції почнуть торгуватися на Nasdaq у четвер.

Інвестори бачать у Lineage лідера для ширшого ринку IPO. Деякі компанії, які піддалися спокусі лістингу через те, що фондовий ринок коливався близько рекордних максимумів, згодом побачили, що їхні акції торгувалися погано, оскільки інвестори були розчаровані завищеними оцінками. Це відлякало багатьох претендентів на IPO від того, щоб наслідувати їхній приклад.

Lineage спеціалізується на складах з контрольованою температурою, експлуатуючи 482 склади по всьому світу та обслуговуючи понад 13 000 клієнтів, багато з яких беруть участь у ланцюжку поставок продуктів харчування як дистриб'ютори, роздрібні торговці та виробники.

Lineage структурована як інвестиційний траст нерухомості, що дозволяє акціонерам віднімати частину податків, які вони сплачують зі своїх дивідендів. Компанія використала свій грошовий потік для придбань та інвестицій у свій бізнес, зафіксувавши чистий збиток у розмірі $162,8 млн. за 12 місяців до кінця березня.

Читайте також