Мережа середземноморських ресторанів Cava оцінюється в $4,7 млрд під час IPO

Мережа середземноморських ресторанів Cava оцінюється в $4,7 млрд під час IPO

Компанія продала близько 14,4 млн акцій в ході розміщення, зібравши $318 млн

Мережа ресторанів середземноморської кухні Cava Group оцінила свою вартість у $4,7 млрд під час дебюту на ринку, показуючи тим самим, що ринок IPO набирає обертів після затишшя у 2022 році.

Акції відкрилися на NYSE за ціною $42 за штуку, що майже вдвічі перевищує ціну IPO, яка становить $22.

"Той факт, що CAVA, будучи збитковою, створює такий рівень інтересу, безумовно, є важливою подією", - сказав Reuters Метью Кеннеді, старший ринковий стратег ринку IPO в Ренесанс Капітал, додавши, що активність IPO в США поступово нормалізується в другій половині року.

В останні місяці індустрія ресторанів швидкого харчування продемонструвала високі продажі, незважаючи на побоювання з приводу рецесії, що насувається в США.

Цього року аналоги, що котируються на біржі, такі як Chipotle Mexican Grill і Shake Shack, зросли більш ніж на 48% кожна, випереджаючи зростання акцій брендів швидкого харчування McDonald's і Restaurant Brands International.

Cava була заснована трьома друзями з грецьким корінням — Тедом Ксенохристосом, Айком Григоропулосом та Дмитром Мошовітісом — і відкрила свій перший ресторан Cava Mezze у Роквіллі у 2006 році.

Компанія почала продавати свої фірмові соуси та спреди в місцевих продуктових магазинах протягом двох років після відкриття своєї першої торгової точки.

Читайте також