Meta планує викупити $50 млрд у спробі залучити інвесторів

Meta планує викупити $50 млрд у спробі залучити інвесторів

Генеральний директор Марк Цукерберг намагається переконати інвесторів, що його дорогі ставки на метавсесвіт та штучний інтелект окупляться

Meta Platforms Inc. оголосила про плани викупити додаткові акції на $50 млрд та виплатити перші квартальні дивіденди.

Гігант соціальних мереж також повідомив про добрі результати четвертого кварталу, заявивши про зростання продажів на 25% і потрійний прибуток, а також прогнозуючи зростання доходів на поточний період, який перевершив прогнози.

Акції підскочили більш ніж на 14% під час розширених торгів. Акції зросли на 12% цього року до закриття четверга після майже потроєння минулого року.

"У нас був хороший квартал, оскільки наша спільнота та бізнес продовжують зростати", - сказав Цукерберг. «Ми досягли значного прогресу в реалізації нашого бачення розвитку ШІ та метавсесвіту».

Очікується, що виручка за три місяці, що закінчуються у березні, становитиме $37 млрд.

"У сфері цифрової реклами перспективи Meta стають дедалі оптимістичнішими", - сказав Маюранкі Де, аналітик-дослідник Global X. "Незважаючи на диверсифікацію в таких областях, як гарнітури віртуальної реальності, цифрова реклама залишається наріжним каменем її доходів".

В останні роки Meta працювала над тим, щоб збалансувати величезні витрати на такі технології, як штучний інтелект та віртуальна реальність, одночасно намагаючись гарантувати, що її основний бізнес у галузі цифрової реклами продовжує зростати.

Читайте також