Microsoft інвестує $7,16 млрд у нові дата-центри на північному сході Іспанії

Microsoft інвестує $7,16 млрд у нові дата-центри на північному сході Іспанії

Microsoft планує інвестувати €6,69 млрд у розвиток нових центрів обробки даних у північно-східному регіоні Іспанії Арагоні, який стає великим центром хмарних обчислень у Європі

Регіональний уряд Арагона заявив, що американський технологічний гігант подав заявку на отримання дозволу на будівництво центрів обробки даних за межами міста Сарагоса, підтверджуючи повідомлення місцевої газети El Heraldo.

Інвестиції компанії буде розтягнуто на 10 років, повідомили в уряді області.

Microsoft, яка нещодавно оголосила про інвестиції в €2,1 млрд у центри обробки даних у Мадриді, відмовилася коментувати плани в Арагоні.

Microsoft слідом за своїм основним конкурентом Amazon, підрозділом хмарних обчислень AWS, придивляється до Арагона. Amazon оголосила минулого місяця, що інвестує €15,7 млрд протягом наступних 10 років у будівництво центрів обробки даних в Арагоні.

Amazon заявила, що повністю забезпечуватиме свої центри обробки даних відновлюваною енергією.

Регіон Арагон має велику потужність вітроенергетики.

Сарагоса, п'яте за величиною місто Іспанії, стало логістичним та транспортним вузлом. Він розташований на півдорозі між Мадридом і Барселоною, найбільшими міськими районами Іспанії, і в центрі головного торгового коридору, що з'єднує Піренейський півострів із Францією та рештою Європи.

Читайте також