Німеччина виділить €200 млрд на підтримку своєї економіки на тлі енергетичної кризи

Німеччина виділить €200 млрд на підтримку своєї економіки на тлі енергетичної кризи

Німецькому уряду необхідно підтримати свою економіку, яка також стала жертвою російської агресії в Україні

Канцлер ФРН заявив, що російська війна проти України продовжується з усією жорстокістю, але Німеччина впевнена, що українці здатні захистити свій суверенітет та територіальну цілісність; у цьому вони можуть покластися на Німеччину та світову спільноту, яка не просто спостерігатиме, як великий потужний сусід нападає на іншу країну. Одночасно німецький уряд намагається, щоб Німеччина, як економічно міцна країна, вистояла перед таким важким викликом.

Олаф Шольц додав, що з метою зниження цін уряд вводить великий „захисний щит“ з фонду економічної стабілізації, який складе €200 млрд.

Він також анонсував запровадження незабаром механізму гальмування цін на газ як для приватних користувачів, так і для промисловості.

Як уточнив віце-канцлер — міністр економіки Роберт Габек, сума в €200 млрд розрахована на період до кінця зими — до березня чи квітня 2024 року.

Міністр фінансів Крістіан Ліндер у свою чергу заявив, що нинішня «енергетична війна має на меті знищити багато чого, що люди вибудовували десятиліттями». «Ми не можемо це прийняти. Ми захищатимемося».

Читайте також