Nvidia розкрила дані про свої інвестиції в ШІ-компанії, їх акції різко зросли

Nvidia розкрила дані про свої інвестиції в ШІ-компанії, їх акції різко зросли

Акції кількох компаній у сфері штучного інтелекту подорожчали після того, як Nvidia розкрила свої інвестиції у них.

Найбільшою ставкою Nvidia став британський виробник процесорів Arm Holdings. Деякі акції поновили максимуми з літа минулого року.

• Акції Arm Holdings дорожчали майже на 6% і досягли $133,96. Nvidia інвестувала в неї $147,3 млн - це найбільше вкладення з усіх, зазначених у звіті Nvidia. Акції Arm минулого тижня зросли більш як на 60% після сильної звітності.

• Папери біотехнологічної компанії Recursion Pharmaceuticals додали на піку 18% і коштували $12,92. Це максимум після 10 січня 2024 року. Nvidia інвестувала у стартап майже $76 млн. Компанія пояснювала у липні 2023-го, що хоче допомогти прискорити тренування моделей штучного інтелекту, націлених на пошук нових ліків. Акції Recursion тоді подорожчали на 83%.

• Акції компанії SoundHound AI, яка створює голосові рішення для бізнесу, злетіли одразу на 80,4%, досягнувши $4,06. Це максимум із початку липня 2023 року. SoundHound AI отримав від Nvidia трохи менше $3,7 млн. Акції SoundHound вранці у чверть торгувалися найактивніше на американських біржах.

• Акції ізраїльського стартапу Nano-X Imaging, який створює нові технології для медичних знімків, зросли майже на 50% - до $12,7. Це максимум із кінця липня 2023 року. Nvidia купила частку вартістю майже $380 тис. Nano-X разом із SoundHound були в четвер у топ-5 акцій, що найбільш активно торгуються, серед індивідуальних інвесторів, зауважив JPMorgan.

• Компанія TuSimple Holdings, яка розробляє технології безпілотного керування, провела делістинг з Nasdaq минулого тижня. Nvidia інвестувала у неї трохи більше $3 млн.

• Акції самої Nvidia впали на 2% - до $724.

Інвестори уважно стежать за регуляторними розкриттями, але зазвичай це стосується дій керуючих фондами, а не громадських компаній, зазначив Reuters. Ралі акцій після звіту Nvidia показує її зростаючий вплив у сфері штучного інтелекту у міру того, як зростає її ринкова вартість. Участь Nvidia у широкому наборі компаній може допомогти їй робити більш доступні та вузькоспрямовані чіпсети, а не лише дорогі чіпи для штучного інтелекту, – припустив аналітик Insider Intelligence Гаджо Севілья.

Інвестори сприймають інвестиції Nvidia як сильний позитивний сигнал: це має допомогти компаніям, які потребують залучення капіталу, зазначив партнер Cherry Lane Investments Рік Меклер.

14 лютого 2024 року Nvidia стала третьою у списку найдорожчих компаній США, витіснивши Alphabet (власник Google). Капіталізація Nvidia піднімалася до $1,83 трлн. До цього Nvidia випередила Amazon. У 2023 році акції Nvidia завдяки ажіотажу навколо штучного інтелекту, що потребує потужних процесорів та відеокарт, зросли більш ніж на 230%. Папери стали найкращими на американському фондовому ринку. З початку 2024 року ціна зросла ще наполовину.

Читайте також