Одне з найбільших банкрутств: Сем Бенкман-Фрід втратив усі свої $16 млрд за пару днів

Одне з найбільших банкрутств: Сем Бенкман-Фрід втратив усі свої $16 млрд за пару днів

Криптобіржа FTX оголосила про банкрутство, а її генеральний директор пішов з посади

Усі $16 млрд-ний статки колишнього співзасновника FTX Сема Бенкмана-Фріда було знищено, що стало одним із найбільших знецінень статків в історії.

Падіння крипто-імперії Сема Бенкмана, яка оголосила про банкрутство в п'ятницю разом з його відставкою, означає, що активи, які належали магнату, якого колись порівнювали з Джоном П'єрпонтом Морганом, знецінилися. На піку статки 30-річного багатія становили $26 млрд, а на початку тижня вони ще оцінювали майже $16 млрд.

Індекс мільярдерів Bloomberg тепер оцінює бізнес FTX у США, близько 70% якого належить Bankman-Fried, у $1 через потенційну зупинку торгів порівняно з $8 млрд у січневому раунді збору коштів. Частка Бенкмана-Фріда в Robinhood Markets Inc. на суму понад $500 млн також була виключена з розрахунку його статку після того, як агентство Reuters повідомило, що вона належала його торговому дому Alameda Research і могла використовуватися як застава для кредитів. FTX.US та Alameda також подали заяву про банкрутство.

Оголошуючи про подання заяви про банкрутство за розділом 11, FTX повідомила у п'ятницю у своїй заяві, що Бенкман-Фрід пішов у відставку з посади головного виконавчого директора, і його місце займе Джон Дж. Рей III. Очікується, що співробітники продовжать роботу в компанії і «допоможуть містеру Рею та незалежним фахівцям» під час банкрутства.

Імперія Сема Бенкмана-Фріда впала цього тижня після кризи ліквідності в одній з її філій. Його американська біржа FTX.US заявила у четвер, що клієнти повинні закрити будь-які позиції, які вони хочуть, і що торги можуть бути зупинені за кілька днів. На Багамах, де базується FTX.com, влада заморозила активи місцевої торгової дочірньої компанії та пов'язаних сторін.

Читайте також