Porsche шукає партнерів для заводу з виробництва акумуляторів вартістю €3 млрд

Porsche шукає партнерів для заводу з виробництва акумуляторів вартістю €3 млрд

Виробник розкішних автомобілів розглядає місце для нового заводу, обираючи між Німеччиною, США та Канадою

Porsche AG веде переговори з потенційними фінансовими та стратегічними партнерами щодо створення заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів, який може коштувати до €3 млрд.

Виробник розкішних автомобілів розглядає місця, розташовані неподалік Німеччини, США та Канади, і буде засновувати своє рішення в основному на тому, де ціни на електроенергію конкурентоспроможні та доступні відновлювані джерела енергії. Потужність станції складе 20 Гігават-годин.

Porsche під тиском, щоб прискорити перехід на електромобілі після того, як особливості програмного забезпечення відтіснили ключові моделі, включаючи Macan з батарейним живленням. Постачання його єдиної повністю електричної моделі Taycan у першому півріччі знизилися на 5% через зниження доступності запчастин.

Головний виконавчий директор Олівер Блюм сказав, що встановлення додаткових акумуляторів поруч із Німеччиною може мати сенс, тому що там виробляється більшість автомобілів Porsche. Тим не менш, США стають все більш привабливими через скорочення бюрократичної тяганини та допомоги, передбаченої Законом про зниження інфляції.

Porsche володіє Cellforce, підприємством, яке працює над високопродуктивними акумуляторними елементами, і вже інвестувало в завод потужністю 1,3 ГВтч на південному заході Німеччини. Він також купує акумулятори у сторонніх постачальників та працює з акумуляторним підрозділом Volkswagen AG PowerCo.

Читайте також