Пов

Пов'язаний із Telegram токен втратив $2,7 млрд після арешту гендиректора Павла Дурова

Toncoin, цифровий актив блокчейн-проекту, пов'язаного з Telegram, втратив близько $2,7 млрд ринкової вартості, що стало відображенням невизначеності, спричиненої затриманням співзасновника месенджера

Toncoin, токен The Open Network, впав більш ніж на 20% після того, як у суботу в аеропорту Парижа було затримано Павла Дурова за підозрою в неприйнятті заходів щодо запобігання злочинному використанню Telegram.

За даними Bloomberg, десятий за величиною криптоактив частково компенсував падіння і торгувався на рівні $5,67 станом на 7:25 ранку понеділка в Лондоні, але все ще торгується нижче більш ніж на 16% через драмі за участю 39-річного Дурова.

Блокчейн Open Network або TON має доступ до 900 мільйонів щомісячних користувачів Telegram через партнерство і прагне забезпечити такі сервіси, як внутрішньоігрові платежі та ігри. Зростання популярності TON породило припущення про те, що Telegram має шанс стати «супердодатком» у стилі китайських гігантів на кшталт WeChat.

Мільярдер Дуров також є генеральним директором Telegram. Дубайська компанія опублікувала заяву про те, що вона дотримується європейських законів, включаючи Закон про цифрові послуги, і що Дурову «нічого приховувати».

Річард Гелвін, співзасновник хедж-фонду DACM, який придбав токени TON під час закритого раунду на початку 2023 року, заявив, що «занадто рано говорити», який вплив затримає Дурова на Telegram у довгостроковій перспективі. Реакція ринку у вихідні "врахувала цю невизначеність у ціні TON" на даний момент, додав він.

Читайте також