Прем

Прем'єр-міністр Індії заклав фундамент трьох напівпровідникових проєктів вартістю $15 млрд

Головним підрядником проєкту стане Tata Group

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заклав фундамент трьох напівпровідникових проєктів вартістю близько $15 млрд.

Серед цих трьох проектів: завод із виробництва напівпровідників у Спеціальному інвестиційному регіоні Дхолера (DSIR), Гуджарат; Аутсорсингові підприємства зі збирання та тестування напівпровідників (OSAT) у Морігаоні в Ассамі та Сананді в Гуджараті.

Головним підрядником проєкту стане одна з найбільших промислових груп Індії Tata Group, до якої входять компанії в галузі зв'язку та інформаційних технологій, машинобудування, виробництва матеріалів, сфери послуг, енергетики, споживчих продуктів та хімічних речовин.

Tata Group спільно з великим тайванським виробником чіпів побудує фабрику з виробництва мікросхем у західному штаті Гуджарат, яка стане першим у країні підприємством, де вироблятимуть напівпровідники.

Інша компанія з цієї ж промислової групи побудує завод зі збирання та випробування напівпровідників у північно-східному штаті Ассам.

Ще один завод, де складатимуть і випробовуватимуть чіпи, створить індійський виробник електроустаткування CG Power and Industrial Solutions Limited спільно з японською Renesas Electronics у штаті Гуджарат.

Читайте також