Reliance та Disney об

Reliance та Disney об'єднають індійські медіаактиви і створять гіганта вартістю $8,5 млрд

Reliance, яку очолює найбагатша людина Азії Мукеш Амбані, вкладе $1,4 млрд в об'єднану компанію

Найбільший індійський конгломерат Reliance Industries і Disney оголосили про злиття своїх індійських телевізійних і потокових медіа-активів, в результаті чого буде створено гіганта розважальної індустрії вартістю $8,5 млрд, який набагато випереджає конкурентів у густонаселеній країні світу.

Reliance, очолювана найбагатшою людиною Азії Мукешем Амбані, вкладе $1,4 млрд в об'єднану компанію, при цьому компанія та її дочірні компанії володітимуть більш ніж 63% акцій, а Disney володітиме рештою, йдеться в спільній заяві компаній.

Для Disney злиття послідувало за тривалою боротьбою за припинення відтоку користувачів із потокового бізнесу в Індії та фінансової напруги, викликаної мільярдами доларів у вигляді виплат за права на крикет в Індії, що є ще одним прикладом того, як іноземний бізнес може боротися за зростання в Індії.

В результаті злиття індійський бізнес американського гіганта розваг оцінюється приблизно в $3 млрд, що набагато нижче, ніж оцінка приблизно $15 млрд, коли Disney придбала його в рамках угоди з Fox в 2019 році.

Водночас об'єднана компанія Reliance-Disney матиме 120 телеканалів та дві потокові платформи, а також права на телевізійні та потокові трансляції ключових турнірів з крикету в країні з шаленою кількістю шанувальників цього виду спорту.

Читайте також