РФ "віджала" потужний верстатобудівний завод у німецького концерну DMG MORI

РФ "віджала" потужний верстатобудівний завод у німецького концерну DMG MORI

Згідно Указу убивці Путіна, Росмайно отримало у тимчасове управління 100% часток ТОВ "Ульяновський верстатобудівний завод" (УСЗ), що належать німецькій Gildemeister Beteiligungen GmbH

Ульяновський верстатобудівний завод входить до складу німецько-японського концерну DMG MORI. Завод розпочав роботу у 2015 році та випускав широкий асортимент токарних та фрезерних верстатів.

Завод постачав верстати для підприємств, які випускають двигуни для ракет та бойових літаків «Су», «МіГ» та «Іл».

Практично відразу після початку військової операції Росії в Україні DMG MORI оголосила про згортання діяльності в країні та припинення роботи заводу.

Останній повноцінний рік роботи – 2021 рік – приніс УСЗ 2,8 млрд рублів виручки та 622 млн рублів чистого прибутку.

Вчора стало відомо, що Путін дозволив Експобанку, що потрапив під американські санкції, купити 100% часток у статутному капіталі російського відділення банку HSBC.

Також на другий рік війни жовтневий районний суд Липецька задовольнив вимоги заступника генерального прокурора щодо стягнення на користь "недодержави" акції АТ "Липецька кондитерська фабрика Roshen".

У квітні 2023 року Путін дозволив державі забирати частки іноземних компаній. Першими підрозділами іноземних компаній, переданими під "тимчасове управління", стали відділення німецької Uniper та фінської Fortum. Слідом за цим, Росмайно забрало компанію «Балтика», яка входить до пивного холдингу Carlsberg, та російське відділення Danone.

Читайте також