Розробник ШІ-інфраструктури Astera Labs залучив $713 млн під час IPO

Розробник ШІ-інфраструктури Astera Labs залучив $713 млн під час IPO

Ринкова вартість Astera склала близько $5,5 млрд

Astera Labs Inc. та її інвестори залучили $713 млн у ході первинного публічного розміщення акцій компанії, яка виробляє напівпровідникові з'єднання, оцінивши акції вище за ринковий діапазон, який вже був підвищений.

Скориставшись попитом на інвестиції, пов'язані зі штучним інтелектом, Astera та нинішні акціонери продали у вівторок 19,8 млн акцій по $36 кожна.

На даний момент цей лістинг є одним із найбільших за рік, і на один день він передує гучному продажу акцій соціальною медіа-компанією Reddit Inc.

IPO Astera випереджає останні великі лістинги американських технологічних компаній: Instacart залучила $660 млн та Klaviyo Inc. розмістила акції на $659 млн у вересні. Хоча ці IPO, а також розміщення акцій британського розробника мікросхем Arm Holdings Plc на суму $5,23 млрд (найбільше 2023 року) не викликали ажіотажу на лістингах, з того часу ринок нагрівся. За даними Bloomberg, цього року перед продажем акцій Astera було залучено понад $7,2 млрд за допомогою IPO на американських біржах.

Компанія Astera, заснована в 2017 році, розробляє рішення для підключення на основі напівпровідників з метою забезпечити включення штучного інтелекту та машинного навчання в хмару.

До інвесторів компанії входить венчурний підрозділ Intel. Найбільшим акціонером компанії є Sutter Hill Ventures, яка після лістингу контролюватиме 12,6% акцій компанії. Відповідно до документів, фонди, афілійовані з Fidelity, володітимуть 6,4% акцій.

Читайте також