Sapphire Ventures планує інвестувати понад $1 млрд у стартапи корпоративного ШІ

Sapphire Ventures планує інвестувати понад $1 млрд у стартапи корпоративного ШІ

Інвестиції надходитимуть з існуючих фондів Sapphire, які керують активами на $10 млрд

Агентство Reuters повідомляє, що капітал у розмірі $1 млрд надходитиме з існуючих фондів венчурної компанії Sapphire. Більшість фінансування буде у формі прямих інвестицій у стартапи ШІ, в той час як деякі підуть у венчурні фонди, орієнтовані на ШІ на ранній стадії через партнерський фонд Sapphire з обмеженою відповідальністю Sapphire Partners.

Співзасновник та генеральний директор Sapphire Ніно Маракович каже, що Sapphire зосередиться насамперед на компаніях-розробниках програмного забезпечення для бізнесу, які «роблять ШІ легко доступним», «використовуючи дані для кращого прогнозування результатів». Крім цього, фірма підтримуватиме стартапи в галузі штучного інтелекту та машинного навчання, що підвищують доходи бізнесу у певних галузях, таких як виробництво та охорона здоров'я.

«ШІ є глибоким технологічним зрушенням, і наше зобов'язання у розмірі $1 млрд відображає нашу впевненість у цьому секторі», — сказав Маракович у готовій заяві.

В рамках ініціативи Sapphire також має намір створити «Спільноту ШІ» як частину своєї платформи Sapphire Communities для генеральних директорів та керівників портфельних компаній.

Читайте також