Саудівський фонд добробуту та Hyundai Motor збудують завод за понад $0,5 млрд

Саудівський фонд добробуту та Hyundai Motor збудують завод за понад $0,5 млрд

Підприємство, швидше за все, збудують в автомобільному кластері Джидди

Hyundai Motor Co. погодилася укласти угоду із суверенним фондом добробуту Саудівської Аравії про будівництво заводу зі збирання автомобілів вартістю понад $500 млн, приєднавшись до виробника електромобілів Lucid Motors Inc. у виробництві автомобілів у багатому нафтою королівстві.

За словами Пак Джіу, старшого менеджера відділу зовнішніх зв'язків Hyundai, корейська автомобільна компанія, швидше за все, збудує завод в Економічному місті короля Абдалли неподалік Джидди з метою виробництва 50 тис. автомобілів на рік. Завод буде спільним підприємством Фонду державних інвестицій, якому належатиме 70% акцій саудівського підприємства, та Hyundai, якій належатиме решта.

Складальний завод розпочне роботу на початку 2026 року і вироблятиме як електромобілі, так і автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. Очікується, що його площа становитиме близько 300 тис. кв.

Розвиток вітчизняної автомобільної промисловості, зосередженої навколо Джідди, є частиною планів наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана щодо диверсифікації нафтозалежної економіки країни. Ініціативу очолює PIF, який інвестував у американський стартап із виробництва електромобілів Lucid та допоміг їм побудувати свій перший міжнародний завод у Саудівській Аравії.

Читайте також