SoftBank зазнав рекордних збитків у $23 млрд через спад у сфері технологій

SoftBank зазнав рекордних збитків у $23 млрд через спад у сфері технологій

Світові ціни на акції продовжували знижуватися протягом червня, що завдало шкоди оцінці ключових публічних активів японського конгломерату

Видання Bloomberg повідомляє, що за даними SoftBank, збитки підрозділу Vision Fund за квітень-червень досягли $17,2 млрд, а ще $6 млрд японська корпорація втратила через послаблення ієни.

Світові ціни на акції продовжували знижуватися протягом червня, що завдало шкоди оцінці ключових публічних активів SoftBank, таких як Uber Technologies Inc. та Coupang Inc. Це найсерйозніша невдача для засновника корпорації Масайосі Сона з того часу, як він переорієнтував свою компанію, щоб зосередитися на інвестиціях у технології, зазначає агентство.

У SoftBank зазначили, що втрати Vision Fund включають понад $2 млрд для Coupang, $2,7 млрд для SenseTime Group Ltd. та $1,6 млрд для DoorDash Inc. Вони також згадали про падіння у AutoStore Holdings та WeWork Inc.

Акції самого SoftBank близькі до показників, які були п'ять років тому ще до запуску Vision Fund, незважаючи на серію агресивних програм зворотного викупу.

Найбільшому у світі технологічному фонду Vision Fund належать великі частки у сотнях технологічних стартапів. Але низька оцінка технологій виснажує здатність SoftBank перетворювати публічні лістинги її портфельних компаній на ліквідність, щоб підкріплювати подальші великі ставки.

Читайте також