TotalEnergies купила 200 електрозаправок в Іспанії, що забезпечуються відновлюваною енергією

TotalEnergies купила 200 електрозаправок в Іспанії, що забезпечуються відновлюваною енергією

TotalEnergies уклала угоду з компанією Wenea щодо розвитку мережі заправок електромобілів Іспанії, а як перший крок купила у неї "дочку" - Nordian CPO, що володіє 200 заправками

Ці 200 заправок повністю постачаються електроенергією, що виробляється з відновлюваних енергоносіїв. Вони розташовані вздовж основних автомагістралей, а також у міських та приміських районах у всіх 17 регіонах Іспанії.

Більше того, TotalEnergies та Wenea продовжують переговори щодо встановлення стратегічного партнерства з метою об'єднання свого досвіду та навичок у галузі інфраструктури, електромереж та транспорту для спільного будівництва та інвестицій у потужні зарядні центри. В даний час Wenea управляє більш ніж 1200 заправними пунктами.

TotalEnergies планує експлуатувати понад 1000 потужних зарядних станцій для електромобілів у Європі до 2028 року.

Іспанія має п'ятий за величиною автомобільний парк у Європі, а частка електромобілів швидко розширюється. Про розвиток ринку автомобілів в Європі та Україні у 2023 році читайте в нашому аналітичному матеріалі

В Іспанії TotalEnergies має бізнес-портфель, що налічує понад два мільйони контрактів на постачання газу, електрики та супутніх послуг, та реалізує безліч проектів сонячної енергетики загальною виробничою потужністю понад 3 ГВт.

Читайте також