Туреччина готується до угоди з BYD щодо будівництва заводу за $1 млрд

Туреччина готується до угоди з BYD щодо будівництва заводу за $1 млрд

Туреччина планує укласти угоду на суму $1 млрд з китайською BYD з будівництва заводу з виробництва електромобілів

За словами турецьких чиновників, Туреччина незабаром оприлюднить угоду з китайським виробником електромобілів BYD Co. про будівництво заводу вартістю $1 млрд на заході країни.

Очікується, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосить про угоду в понеділок під час церемонії в провінції Маніса, де буде збудовано завод.

Новий завод може полегшити BYD доступ до Євросоюзу, з яким Туреччина має угоду про митний союз. Цього тижня ЄС підняв мита на імпорт китайських електромобілів до 48%.

Необхідно також обслуговувати внутрішній ринок: минулого року на електромобілі припало 7,5% продажу автомобілів у Туреччині, країні з населенням майже 90 мільйонів людей.

У п'ятницю Туреччина пом'якшила нещодавно запроваджені тарифи на імпорт китайських автомобілів у спробі стимулювати інвестиції. Це було за переговорами між Ердоганом і головою КНР Сі Цзіньпіном у четвер під час засідання Шанхайської організації співробітництва в Астані, Казахстан.

BYD, найпопулярніший автомобільний бренд Китаю, відкрив свій перший завод з виробництва електромобілів у Таїланді в четвер. Він також будує завод у Бразилії та придивляється до ще одного у Мексиці. Крім заводу в Угорщині, в нього мало присутності в Європі.

Відкриття нових заводів наголошує не лише на прагненні BYD наблизитися до великих ринків, а й захиститися від загрози введення мит.

Читайте також