Uber інвестує у розробника ПЗ для безпілотних автомобілів Wayve

Uber інвестує у розробника ПЗ для безпілотних автомобілів Wayve

Uber Technologies Inc. робить стратегічні інвестиції в британського постачальника програмного забезпечення для автономного керування Wayve Technologies Ltd

Uber відмовилася розкрити розмір інвестицій, заявивши, що вони були досить малі, щоб не було потреби публічно повідомляти про них. Фінансування є продовженням раунду серії C на суму $1,05 млрд, проведеного у травні SoftBank Group Corp. за участю Nvidia Corp. та Microsoft Corp.

Завдяки фінансуванню та підтримці Uber Wayve має намір «прискорити свою роботу» зі світовими автовиробниками щодо оснащення споживчих автомобілів своїми технологіями допомоги та автоматизованого водіння, йдеться у спільній заяві компаній.

Компанії також домовилися про розміщення безпілотних автомобілів на базі програмного забезпечення Wayve на платформі Uber на кількох ринках по всьому світу, не уточнюючи термінів запуску.

Ця домовленість мінімізує додаткові накладні витрати для автовиробників та власників автопарків, оскільки Uber допоможе керувати «щоденними та щотижневими піками та спадами активності таксі».

Читайте також