UBS призупинив плани створення китайського підрозділу і бере на себе СП Credit Suisse

UBS призупинив плани створення китайського підрозділу і бере на себе СП Credit Suisse

UBS вирішив на невизначений термін призупинити роботи з підготовки до створення взаємних фондів, що повністю належить компанії в Китаї

UBS призупинив плани створення нового підрозділу фонду в Китаї, які він сформував ще в 2021 році, коли банк прагнув розширитися на швидкозростаючому фондовому ринку Китаю в розмірі $3,9 трлн, і вирішив зберегти право власності на спільне підприємство мегафонду після поглинання Credit Suisse.

За словами джерел, призупинення початкового плану було в основному пов'язане із законодавством Китаю, згідно з яким будь-яка компанія може володіти не більш ніж двома фірмами з управління фондами на ринку.

UBS вже володіє 49% фондової компанії UBS SDIC Fund Management у Китаї, тоді як екстрене поглинання конкурента Credit Suisse у середині червня залишило банк із 20% часткою в ICBC Credit Suisse Asset Management — спільному підприємстві з найбільшим у світі кредитором.

UBS нещодавно вирішив зберегти право власності та залишитися у партнерстві з ICBC.

Credit Suisse, UBS та ICBC Credit Suisse відмовилися від коментарів.

ICBC Credit Suisse зі штаб-квартирою в Пекіні, активи якої на кінець 2022 року становили $238,96 млрд, минулого року отримала чистий прибуток близько 2,7 млрд юанів, згідно з розкриттям ICBC.

Читайте також