Золотовидобувач Newcrest підтримав пропозицію щодо злиття з Newmont за $17,5 млрд

Золотовидобувач Newcrest підтримав пропозицію щодо злиття з Newmont за $17,5 млрд

Рада директорів австралійської Newcrest Mining Ltd. одноголосно рекомендувала акціонерам прийняти пропозицію американської золотодобувної корпорації Newmont Corp. про покупку компанії

Якщо угода відбудеться, акціонери отримають 0,4 акції Newmont за один папір Newcrest, а також спеціальні дивіденди у розмірі до $1,1 на акцію.

Таким чином акції Newcrest будуть оцінені в 29,27 австралійського долара, що становить премію в розмірі більше 30% щодо лютневої ціни до появи новин про інтерес з боку Newmont. Акціонери Newcrest володітимуть 31% об'єднаної компанії.

Вартість всієї компанії оцінена в 26,2 млрд австралійських доларів або $17,5 млрд. У середині квітня 2023 року, коли Newmont опублікувала свою пропозицію, оцінка досягала $19,5 млрд, проте з того часу сума зменшилася за рахунок зниження котирувань акцій американської компанії.

Ця угода може стати однією з найбільших у галузі.

Акції Newcrest вже подорожчали на 1,5% на торгах у Сіднеї у понеділок, 15.05.2023.

Нагадаємо, що у 2019 році Newmont купила золотодобувача Goldcorp, об'єднана компанія стала найбільшою у світі з виробництва золота. Активи групи розташовані у Північній Америці, Південній Америці, Австралії та Африці.

Newcrest входить до топ-10 найбільших золотовидобувачів світу. Компанія володіє золотокопальнями в Австралії, Папуа-Новій Гвінеї, Канаді.

Читайте також