ArcelorMittal Кривий Ріг залучає $100 млн кредиту від ЄБРР

ArcelorMittal Кривий Ріг залучає $100 млн кредиту від ЄБРР

Кошти підуть на поповнення оборотного капіталу комбінату

Як зазначили у Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), кредит буде використано для фінансування потреб Криворізького гірничо-металургійного комбінату ВАТ ArcelorMittal Кривий Ріг (АМКР, Дніпропетровська обл.) в оборотному капіталі для забезпечення безперервності діяльності в Україні.

Рада директорів банку схвалила цей проект на засіданні 14 грудня.

ЄБРР нагадав, що надав АМКР фінансування у 2017 році, розробив комплексний План екологічних та соціальних заходів (ESAP) та стежить за його виконанням, здійснюючи останні роки контрольні візити на підприємство.

ЄБРР уточнив, що ключовим аспектом поточної інвестиційної програми є модернізація аглофабрики, і цей інвестиційний процес продовжується: продовжуються роботи на агломераційних лініях, а також на об'єктах з очищення повітря, проте деякі інвестиції, заплановані на 2022–2023 роки, були відкладені через війну та близькості фронту.

ArcelorMittal Кривий Ріг є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, у тому числі арматури та катанки, власником компанії є ArcelorMittal.

Читайте також