ФДМУ виставить на продаж київський готель «Україна» у 2024 році за $26 млн

ФДМУ виставить на продаж київський готель «Україна» у 2024 році за $26 млн

Активи київського готелю «Україна» оцінюються у 1,039 млрд грн без ПДВ. Готель «Україна» може бути виставлений на продаж наприкінці літа 2024 року

Голова Фонду держмайна України Віталій Коваль повідомив, що Фонд готується до аукціону, який планується провести наприкінці літа чи третього кварталу 2024 року.

Він також зазначив, що готель зараз функціонує краще, ніж у минулому: дещо більша наповнюваність та доходи, у ньому почали активно проходити конференції (не менше 15 заходів на місяць).

«Ми хочемо представити цей готель, як цікавий об'єкт, транснаціональним готельним мережам», – наголосив голова ФДМУ.

За словами голови ФДМУ, інтерес з боку ринку є, зокрема з боку іноземних операторів, які вже запитують технічну інформацію щодо нього. Іноземці розглядають цей готель як перспективну «п'ятірку» (на сьогоднішній день вона має чотири зірки), додав голова ФДМУ.

Раніше Віталій Коваль заявляв, що готель «Україна» накопичив понад 45 млн грн боргів, тож у планах ФДМУ – його приватизація.

Через воєнний стан готель недозаповнений, але щомісяця тут проходять у середньому 15 конференцій, зазначав голова ФДМУ.

Готель складається з шести конференц-залів, кімнат для переговорів та номерного фонду у 363 номери. Для гостей є зали, де можна розмістити від 10 до 250 осіб. Є укриття, в якому розташовано окрему аудиторію для заходів на 50 осіб. А також передбачено паркінг на 80 автомобілів.

В цілому, у 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об'єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Як заявляв раніше заступник голови Фонду Сергій Симонов, вже створено аукціонні комісії щодо визначення стартових цін та умов продажу по 15 об'єктах великої приватизації.

У топі майбутніх пропозицій: ОГХК; Демуринський ГЗК (санкційний актив); "Центренерго"; ОПЗ; готель "Україна"; Ocean Plaza (санкційний актив); "Індор"; Уманський лікеро-горілчаний завод.

Протягом 2024 року продовжиться і продаж об'єктів малої приватизації – заплановано провести понад 300 аукціонів. 2024 року Фонд прогнозує мінімальні надходження від малої приватизації на рівні 1 млрд грн.

Нагадаємо, що у 2020 році ФДМУ продав київський готель «Дніпро» ТОВ «Смартленд» за 1,1 млрд грн за стартової ціни 80,9 млн грн. Переможець планував інвестувати у реставрацію об'єкта $20 млн.

Читайте також