MIGA надасть Dragon Capital гарантію інвестицій на $10 млн у проект М10 "Львівський індустріальний парк"

MIGA надасть Dragon Capital гарантію інвестицій на $10 млн у проект М10 "Львівський індустріальний парк"

UCPIH Ltd, що підконтрольна Dragon Capital, отримала пропозицію щодо гарантії на $10 млн протягом 10 років від Агентства з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA) інвестиції у Львівський ...

«UCPIH Ltd подала заявку на отримання гарантії MIGA на період до 10 років проти ризику війни та громадянських заворушень», – йдеться у повідомленні.

Проєкт передбачає розвиток індустріального парку М10 «Львівський індустріальний парк».

«Йдеться про запропоновану гарантію, але вона ще не була затверджена або підписана, – повідомила старша спеціалістка із зовнішніх звʼязків MIGA Елізабет Гоутон. – Ми сподіваємося, що це станеться незабаром».

MIGA співпрацює з програмою сприяння розвитку торгівлі ЄБРР, метою якої є допомога міжнародній торгівлі з Центральною та Східною Європою, СНД, а також з регіонами Південного та Східного Середземноморʼя. У межах програми міжнародним комерційним банкам надаються гарантії покриття політичного та комерційного платіжного ризику за операціями, здійснюваними банками-емітентами у країнах операцій ЄБРР.

У 2022 році MIGA виділило Україні $30 млн на реалізацію пілотного проєкту зі страхування інвестицій.

Цього року MIGA повідомляла, що надасть гарантії торговельного фінансування на суму до $200 млн ЄБРР на підтримку торгових операцій, які проводяться через державні банки в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються. Україна стане першою країною, яка скористається цією підтримкою.

Читайте також