Польський мільярдер Рафал Бжоска інвестує 100 млн євро у фонд відновлення України

Польський мільярдер Рафал Бжоска інвестує 100 млн євро у фонд відновлення України

Рафал Бжоска, генеральний директор компанії InPost, має намір внести 100 млн. євро до фонду відновлення України. Також він хоче залучити до цього проекту інших бізнесменів та компанії не лише з ...

Рафал Бжоска шукає охочих приєднатися до фонду щонайменше у чотирьох сусідніх країнах. Він також обговорює питання оновлення України з американською адміністрацією та представниками американських ділових кіл. Генеральний директор InPost розповідає, що сильний партнер є необхідною умовою для створення фонду, і сильним партнером він бачить саме американський бізнес.

За попередніми оцінками, відновлення України може коштувати від 700 мільярдів доларів до 1 трильйона доларів. У цьому процесі візьмуть участь найбільші країни західного світу на чолі зі Сполученими Штатами.

Бізнесмен вважає, що зупинка війни — це питання безпеки Польщі.

«Американці також упевнені, що Путін не зупиниться, якщо переможе Україну. Я зі свого боку заявляю, що можу внести 100 мільйонів євро у створення такого фонду, щоб показати іншим польським підприємцям, що в цьому варто взяти участь. Однак є одна умова: на іншому боці має бути сильний партнер, і я не можу уявити собі сильнішого партнера, ніж американський бізнес», — сказав польський бізнесмен.

«Сигнал про нашу готовність діяти має подаватися постійно. Відновлення України – моя місія. У відновленні сильної України я бачу гарантію безпеки Польщі. Під час розширення НАТО ми стали таким буфером для Німеччини. Тоді Німеччина почала активно інвестувати в Польщу та заробила €4 на кожному витраченому €1. Історія може повторитись… і це матиме економічні переваги для всієї нашої країни. Контекст України буде дуже важливим для InPost у майбутньому. Україна матиме багато проблем, але суспільство захоче надолужити витрачений час якнайшвидше. Це стане природним випадком для логістичних компаній, таких як наша», - вважає польський мільярдер.

Читайте також