Український сервіс для водіїв eTOLLs EU зібрав €450 000 при оцінці у €3 млн

Український сервіс для водіїв eTOLLs EU зібрав €450 000 при оцінці у €3 млн

Інвестором стартапу став дистриб'ютор FMCG-товарів на українському ринку Imperia Holding

Проєкт власників «Штрафи UA», сервісу для перевірки та оплати штрафів за порушення на дорогах – eTOLLs EU залучив €450 тис. Інвестиції допоможуть команді розвивати продукт далі, а також залучати клієнтів.

Сервіс eTOLLs EU дозволяє отримати оперативну інформацію про платні дороги на шляху водія та уникнути сплати штрафів у країнах ЄС. У ньому можна купувати електронні віньєтки для платних доріг одразу по восьми країнах Євросоюзу: Австрії, Німеччині, Чехії, Угорщині, Словаччині, Словенії, Румунії, Швейцарії та Чехії.

У компанії розповіли, що після боротьби з бюрократією та незручностями отримання паперових віньєток на різних заправках для подорожей Європою, команда українських розробників вирішила оцифрувати цей процес. Таким чином, у лютому 2023 року команда під керівництвом Дениса Дмитрова запустила сервіс eTOLLs EU для всіх, хто подорожує країнами ЄС.

Наразі проєкт eTOLLs EU вже працює із 80 тис. водіями по всій Європі. За півроку через сервіс провели понад 10 тис. транзакцій.

eTOLLs EU має свої офіси в Україні, Німеччині та Чехії.

Сьогодні 50% продажів у eTOLLs EU припадають на водіїв з України. Далі йде Німеччина — 12%, Польща — 4% і Данія, Литва, Швеція, Чехія та Латвія — 3%.

«Давно стежили за командою проєкту та зазначили, що з 2016 року «Штрафи UA» професійно зробили зручний та ефективний сервіс для 2,5 млн водіїв. Разом із командою ми перевірили гіпотези, і вони показали несподівані результати, згідно з якими ми й ухвалили рішення інвестувати», — розповідає Айк Товмасян, співвласник та CEO Imperia Holding.

Читайте також