Великобританія анонсувала новий пакет фіндопомоги Україні на понад $3 млрд

Великобританія анонсувала новий пакет фіндопомоги Україні на понад $3 млрд

Допомога включає кредитні гарантії для Світового банку і понад $300 млн двосторонньої допомоги

Британський прем'єр Ріші Сунак на Конференції з відновлення України оголосив про «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку і понад $300 млн двосторонньої допомоги. Великобританія зобов'язується протягом трьох років надавати гарантії кредитів.

Ця допомога буде спрямована на підтримку життєво важливих державних послуг, зокрема витрати на утримання шкіл та лікарень.

Зазначається, що це перший двосторонній пакет багаторічної податково-бюджетної допомоги, наданий країною G7, «що наголошує на непохитній відданості Великобританії Україні як зараз, так і в майбутньому».

Ріші Сунак також оголосить про виділення понад $300 млн нового капіталу для Британського інституту фінансування розвитку (British International Investment). Більшість цих коштів буде направлена на гуманітарні цілі, у тому числі для людей, що живуть уздовж лінії фронту. Фінансування здійснюватиметься через ООН та Червоний Хрест.

Прем'єр-міністр Великобританії наголосив: «Ми також запускаємо новий технологічний міст між Великобританією та Україною для залучення інвестицій та талантів, підтримки зеленої енергетики та багато іншого».

Читайте також