Amazon інвестує до $4 млрд у конкурента OpenAI стартап Anthropic

Amazon інвестує до $4 млрд у конкурента OpenAI стартап Anthropic

Гігант електронної комерції займе міноритарну частку в компанії

Цей крок наголошує на агресивному просуванні Amazon в області штучного інтелекту, оскільки компанія прагне йти в ногу з такими конкурентами, як Microsoft і Google.

Anthropic була заснована приблизно два роки тому колишніми керівниками досліджень OpenAI та нещодавно представила свого нового чат-бота зі штучним інтелектом під назвою Claude 2.

Amazon прагне отримати вигоду з ажіотажу і перспектив так званого генеративного штучного інтелекту, який включає такі технології, як ChatGPT OpenAI, а також чат-боти Claude від Anthropic.

У понеділок обидві компанії заявили, що формують стратегічну співпрацю для розвитку генеративного штучного інтелекту, при цьому стартап обирає Amazon Web Services як основний постачальник хмарних послуг. Anthropic заявила, що надасть клієнтам AWS ранній доступ до унікальних функцій для налаштування моделі та можливості тонкого налаштування.

Anthropic також використовуватиме напівпровідники, розроблені AWS, для навчання базовим моделям, що лежать в основі її програм штучного інтелекту. Базові моделі - це великі програми штучного інтелекту, навчені на величезних обсягах даних, тому їх можна адаптувати для вирішення широкого загалу завдань.

Деякою мірою угода Amazon з Anthropic спрямована на те, щоб показати, що існують альтернативні чіпи, які можна використовувати для штучного інтелекту.

Читайте також