Bain Capital зібрав $2 млрд для фонду новітніх технологій із прицілом на Європу

Bain Capital зібрав $2 млрд для фонду новітніх технологій із прицілом на Європу

Американський фонд прямих інвестицій планує використати частину коштів для розширення своїх угод у Європі

Фонд прямих інвестицій Bain Capital перевершив свою мету у $1,5 млрд для фонду Tech Opportunities Fund.

За словами керівників Bain, компанія, що базується в Бостоні, інвестує в такі галузі, як фінансові технології та прикладне програмне забезпечення.

"Технологічне середовище зараз більш глобальне, і ми бачимо дійсно цікаві можливості програмного забезпечення в Європі", - сказав керуючий директор Bain Даррен Абрахамсон. "З моменту запуску нашого першого фонду 20% угод, які ми бачимо, укладаються в Європі".

Стратегія технологічних можливостей Bain підтримала такі компанії у Європі, як британська фінтех-компанія SumUp. За словами керівників Bain, інвестори зацікавлені в секторах, у яких, на їхню думку, Європа виробляє світових лідерів, таких як платежі та кібербезпека.

На пізніших етапах команда займається інвестиціями та викупом приватних компаній, а також шукає компанії зі щорічним постійним доходом у своїй цільовій зоні.

"У Європі зростає кількість компаній з нашою цільовою вартістю $20 млн, а не в діапазоні $100 млн," - сказав керуючий директор Філіп Мейклер. «Технічним компаніям подобається наша модель партнерства та здатність допомогти їм використовувати можливості зростання будинку та в США».

Читайте також