Фонд BREIT від Blackstone залучив $4 млрд від Каліфорнійського університету

Фонд BREIT від Blackstone залучив $4 млрд від Каліфорнійського університету

Великий фонд нерухомості зіткнувся з підвищеним тиском з боку інвесторів, які виводять готівку

UC Investments, інвестиційний підрозділ Каліфорнійського університету, інвестує $4 млрд в акції BREIT. Натомість, угода гарантує, що Каліфорнійський університет отримає мінімальний річний чистий дохід у розмірі 11,25% протягом шестирічного періоду володіння своїми інвестиціями завдяки підтримці Blackstone у розмірі $1 млрд.

Акції Blackstone практично не змінилися на торгах після початкового зростання на 5% у вівторок.

BREIT, який був створений для заможних індивідуальних інвесторів, в останні місяці зіткнувся з труднощами і був змушений обмежити зняття коштів, що викликає побоювання з приводу зростання залежності Blackstone від великої кількості багатіїв, які на волатильних ринках виявляються більш непостійними, ніж традиційна база інституційних інвесторів компанії. Обмеження на викуп у галузі викликали запити Комісії з цінних паперів та бірж.

Інвестиційний підрозділ Каліфорнійського університету, який контролює $150 млрд, звернувся до Blackstone після того, як ЗМІ повідомили про труднощі BREIT.

Угода є "масовим підтвердженням якості портфеля, який ми створили, цінності активів та перспектив продуктивності", - сказав Джон Грей, президент Blackstone, в ефірі Bloomberg Television.

Читайте також