Генеральний директор Paytm придбає 10% доньки Ant Group китайської Antfin за $628 млн

Генеральний директор Paytm придбає 10% доньки Ant Group китайської Antfin за $628 млн

Віджай Шекхар Шарма прагне спростити структуру власності на тлі ширших побоювань щодо участі Китаю в індійських фінансових компаніях

Голова Paytm Віджай Шекхар Шарма придбає 10,3% акцій у заснованій ним компанії Antfin вартістю $628 млн у китайського фінтех-гіганта Ant Financial у рамках угоди, яка зробить його її єдиним найбільшим акціонером.

За словами аналітиків, цей крок пов'язаний з тим, що Шарма, який також є виконавчим директором Paytm, прагне спростити структуру власності на тлі більшого побоювання щодо участі Китаю в індійських фінансових компаніях.

Тепер Шарма стане найбільшим акціонером компанії, що займається цифровими платежами, з часткою 19,42%.

"Уряд був стурбований часткою Китаю в індійських фінтех-компаніях, тому завдання полягало в тому, щоб зменшити частку китайських компаній в Paytm", - сказав аналітик місцевої брокерської компанії з Мумбаї.

Компанія заявила, що не буде жодних змін в управлінні чи контролі Paytm.

Продажі Antfin відбулися після того, як у лютому китайська Alibaba продала всю свою частку в Paytm. Японська Softbank Group Corp також скорочує свою частку в Paytm через угоди на відкритому ринку, і після останньої угоди її частка скоротилася до 9,18%.

Читайте також