Конкурент Instagram залучив $60 млн при оцінці $587 млн

Конкурент Instagram залучив $60 млн при оцінці $587 млн

Стартап BeReal із 20 млн користувачами досі не має бізнес-моделі

Видання TechCrunch повідомило, що стартап BeReal підняв раунд В.

BeReal є програмою для обміну фотографіями. Програма надсилає повідомлення всім користувачам у випадковий час, інформуючи їх про те, що настав час BeReal. Теоретично користувачі відкривають BeReal відразу після отримання повідомлення, фотографують те, що вони роблять у цей час, і публікують це у додатку. Користувач не зможе бачити чужі BeReals доти, доки не опублікує власні.

Незважаючи на те, що аудиторія BeReal досягла 20 млн користувачів, це все ще крапля в морі в порівнянні з TikTok або Instagram. Але швидкість зростання BeReal підштовхнули інші соціальні мережі перенести той самий досвід на власні платформи.

BeReal була заснована у 2019 році колишнім співробітником GoPro Алексісом Барреятом разом із Кевіном Перро. Компанія BeReal почала серйозно розвиватись на початку цього року.

За даними, надані Sensor Tower, незважаючи на приблизно 53 млн установок за весь час, лише 9% користувачів BeReal на Android відкривали програму щодня. Однак це не пов'язано з використанням у реальному світі, оскільки більшість основної бази користувачів BeReal – молоді користувачі зі США, які зазвичай використовують iPhone.

Читайте також