Марк Цукерберг втратив більшу частину свого статку разом із переходом на метавсесвіт

Марк Цукерберг втратив більшу частину свого статку разом із переходом на метавсесвіт

Статки засновника Facebook зменшилися на $71 млрд і становлять $55,9 млрд

Навіть у важкий рік для технологічних мільярдерів у всьому світі втрати генерального директора Meta виділяються.

Його статки зменшилися наполовину, а потім і ще, впавши на $71 млрд цього року, що є найвищим показником серед надбагатих людей. Його власний капітал у розмірі $55,9 млрд займає 20 місце серед світових мільярдерів, що є його найнижчим показником з 2014 року.

Всього менше двох років тому статки 38-річного Цукерберга становили $106 млрд, і він входив до елітної групи світових мільярдерів, поступаючись лише Джеффу Безосу та Біллу Гейтсу. Статки Марка Цукерберга виросли до піку в $142 млрд у вересні 2021 року, коли акції компанії досягли $382.

Наступного місяця Цукерберг представив Meta та змінив назву компанії з Facebook Inc. І з цього моменту вона значною мірою пішла на спад, намагаючись знайти своє місце у технологічному всесвіті.

Його нещодавні звіти про доходи були похмурими. Це почалося в лютому, коли компанія не повідомила про зростання кількості щомісячних користувачів Facebook, викликавши історичний обвал цін на її акції та скоротивши статки Цукерберга на $31 млрд, що є одним із найбільших одноденних скорочень в історії. Інші проблеми включають ставку Instagram на Reels - його відповідь на платформу коротких відео TikTok - хоча це приносить менше доходів від реклами, тоді як на галузь в цілому вплинуло зниження витрат на маркетинг через побоювання щодо економічного спаду.

Якби не прагнення віртуальної реальності, гігант соціальних мереж «був більше схожий на Alphabet», — сказав Мандип Сінгх, технологічний аналітик Bloomberg Intelligence. За його словами, Meta могла б обійти цю проблему, виділивши деякі з інших бізнесів, таких як WhatsApp або Instagram.

Майже всі статки Цукерберга пов'язані з акціями Meta. Згідно з останньою офіційною заявою компанії, йому належить понад 350 млн. акцій. Ціна практично не змінилася і склала $146,18 о 12:22 у Нью-Йорку.

Читайте також