Найбільша інвестиція в Ізраїль: Intel побудує завод у Кір

Найбільша інвестиція в Ізраїль: Intel побудує завод у Кір'ят-Гаті за $25 млрд

Завод, на якому працюватимуть тисячі людей, має відкритися у 2027 році та працювати як мінімум до 2035 року

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що американський виробник мікросхем Intel Corp витратить $25 млрд на будівництво нового заводу в Ізраїлі, назвавши це найбільшою міжнародною інвестицією в країні.

Завод у Кір'ят-Гаті має відкритися у 2027 році та функціонувати як мінімум до 2035 року, на ньому працюватимуть тисячі людей, повідомило міністерство фінансів Ізраїлю. За умовами угоди Intel сплачуватиме податок у розмірі 7,5% порівняно з нинішніми 5%, додали в міністерстві.

Згідно з веб-сайтом компанії, за майже п'ять десятиліть роботи в Ізраїлі Intel перетворилася на найбільшого в країні приватного роботодавця та експортера, а також на лідера місцевої електронної та інформаційної індустрії.

У 2017 році Intel купила ізраїльську компанію Mobileye Global Inc, яка розробляє та впроваджує передові системи допомоги водію за $15 млрд.

У заяві Intel йдеться, що її операції в Ізраїлі "відіграли вирішальну роль" у глобальному успіху компанії.

«Наш намір розширити виробничі потужності в Ізраїлі зумовлений нашою прихильністю до задоволення майбутніх виробничих потреб… і ми цінуємо постійну підтримку ізраїльського уряду», — йдеться у повідомленні.

Читайте також