Стартап Bilt, що перетворює орендну плату на бали, оцінюється в $1,5 млрд

Стартап Bilt, що перетворює орендну плату на бали, оцінюється в $1,5 млрд

Bilt Rewards, яка керує програмою лояльності та конвертує орендні платежі в бали, заявила, що її оцінка збільшилася більш ніж у чотири рази

Як розповів головний виконавчий директор Bilt Анкур Джейн, Left Lane Capital очолила раунд фінансування на суму $150 млн, у якому також брали участь Wells Fargo&Co, Greystar, Invitation Homes Inc. Camber Creek, Fifth Wall, Smash Capital, Prosus та Kairos.

Стартап Bilt із Нью-Йорка, запущений минулого року, обробляє орендні платежі на суму $3 млрд у річному обчисленні. Bilt є прибутковою та має понад 500 тис. активних членів. Джейн сказав, що очікує різкого зростання, оскільки партнери-орендодавці компанії направляють орендарів на Bilt як основну платіжну платформу. Компанії у сфері нерухомості, у тому числі AvalonBay Communities Inc., Blackstone Inc., Related Cos. та Equity Residential, володіють більш ніж 2,5 млн квартир.

"Такі програми, як Bilt, є ключем до того, щоб надати мешканцям те, чого хочуть і чого очікують орендарі", - сказав генеральний директор Greystar Боб Фейт. «Ми раді приєднатися до цієї компанії як партнери та інвестори».

Прагнучи спростити покупку житла, стартап запустив Bilt Homes, який показує орендарям, які будинки вони можуть купити з іпотекою, що дорівнює їхній щомісячній орендній платі. Клієнти Bilt можуть використовувати бали для покриття початкових внесків та витрат на закриття платежу, а перед будь-якою покупкою можуть покращити свою кредитну історію, повідомляючи про своєчасні орендні платежі до кредитних бюро Equifax, Experian та TransUnion.

Джайн сказав, що Bilt завоював популярність у молоді віком від 21 до 35 років у великих мегаполісах США, включаючи Нью-Йорк та Лос-Анджелес, на які в сукупності припадає 21% його користувачів, а також у Х'юстоні, Сан-Франциско, Атланті. , Сіетлі і Остін, Техас.

 «Житло є найбільшими щомісячними витратами для більш ніж 100 млн орендарів у США, проте споживачі ніколи не отримували натомість жодної додаткової цінності», — сказав Харлі Міллер, керуючий партнер Left Lane, який входить до ради директорів Bilt.

Читайте також