Японське агентство JICA інвестувало $20 млн у фонд Horizon Capital Growth Fund IV

Японське агентство JICA інвестувало $20 млн у фонд Horizon Capital Growth Fund IV

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) долучилося до фандрейзингу Horizon Capital Growth Fund IV від інвесткомпанії Horizon Capital.

Завдяки інвестиції у $20 млн від японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), фонд Horizon Capital Growth Fund IV досяг $350 млн. 

Інвестиційна угода була підписана 19 лютого 2024 року на японсько-українській конференції сприяння економічній відбудові в Токіо.

Це перша інвестиція, яку Horizon Capital залучила з Японії, приєднавшись до шановної бази інвесторів із США та Європи із сукупним капіталом близько $700 млрд.

Інвестиції планується спрямувати на сприяння глобальному зростанню інноваційних технологічних компаній походженням з України й розширення їхніх науково-дослідних платформ.

«Ми вдячні JICA за підтримку, що сприяє нашим можливостям генерувати великі прибутки, а також посилює наш вплив у забезпеченні сталого розвитку, створенні робочих місць і гендерно розумному інвестуванні в той час, коли наш регіон потребує цього найбільше», – прокоментувала Олена Кошарна, засновниця і головна виконавча директорка Horizon Capital.

Нагадаємо, що 26 вересня 2022 року Horizon Capital оголосила про створення нового фонду прямих інвестицій в Україну Horizon Capital Growth Fund IV. Наприкінці 2023 року Фонд EU for Ukraine схвалив €25 млн інвестицій для Horizon Capital Growth Fund IV.

Сьогодні, інвесткомпанія Horizon Capital має пайплайн із понад 80 компаній, які можуть отримати фінансування з нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV.

Новий фонд Horizon Capital Growth Fund IV вже підтримав 3 інноваційні технологічні компанії українського походження – Preply, GoIT, Viseven – та має намір підтримувати стратегії розширення та розвитку всього приблизно 20 бізнесів.

Horizon Capital – інвестиційна компанія у Центрально-Східній Європі, з активами під управлінням $1,4 млрд. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували більш як у 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб. В Україні компанія інвестувала у Rozetka, Ajax Systems, Genesis, Biopharma, MakeUp та інші відомі українські бізнес-проєкти.

Читайте також