Іноземні готельні оператори зацікавились купівлею двох готелів в центрі Києва

Іноземні готельні оператори зацікавились купівлею двох готелів в центрі Києва

Декілька всесвітньовідомих транснаціональних готельніх компаній зацікавились у приватизації двох державних готелів в центрі Києва

Як відомо, державні готелі в центрі столиці можуть стати флагманами приватизації у 2024 році.

“Зокрема, мова йдеться про готель “Козацький”. Ми бачимо жвавий інтерес ринку та інвесторів до цього об’єкту. Ще є готель “Україна” — це серце столиці. По обох готелях ми чітко відчуваємо зацікавленість”, – сказав Віталій Коваль, голова ФДМУ.

ФДМУ вже визначив стартову ціну продажу готелю “України” – 1,34 млрд грн. без ПДВ. Раніше ми повідомляли, що ФДМУ планує виставити на продаж київський готель «Україна» вже у 3 кварталі 2024 року.

“На сьогодні готель "Україна" має чотири зірки, який в приватному форматі може стати “п’ятіркою” за характеристиками. І це розкриває можливості для заходження багатьох світових готельних мереж. Готель “Козацький” має дві зірки. Але його унікальне місце розташування дозволяє підвищити статус завдяки реконструкції та зробити з нього мінімум чотири зірки”, – сказав Віталій Коваль.

Голова ФДМУ відмовився назвати компанії, які цікавляться інвестиціями в готелі, щоб не зашкодити процесу приватизації.

“Можу сказати лише одне: декілька всесвітньо відомих мереж уже запитують технічні характеристики, уточнюють деталі умов приватизацїї. Їм ці об’єкти цікаві, ми це бачимо. Точно уже три зацікавлені мережі”, – додав Віталій Коваль.

Також, слід нагадати, що у лютому 2024 року ми повідомляли, що ще один готель "Експрес" в центрі Києва можуть виставити на приватизацію або здати в оренду.

Читайте також