Криптовалютна фірма Phoenix дебютувала на біржі Абу-Дабі з капіталізацією $3,3 млрд

Криптовалютна фірма Phoenix дебютувала на біржі Абу-Дабі з капіталізацією $3,3 млрд

IPO залучило замовлення на суму $12 млрд, передплата перевищила очікувану в 33 рази

Акції роздрібного продавця обладнання для майнінгу криптовалют Phoenix Group Plc підскочили на 35% під час свого дебюту в Абу-Дабі, оскільки перший лістинг, пов'язаний із криптовалютою, на Близькому Сході зріс на тлі ралі біткойнів.

Це дало шестирічній компанії ринкову капіталізацію $3,3 млрд.

Пропозиція відбулася, коли біткойн перевищив $42 тис. на тлі оптимізму з приводу того, що США дозволять створення перших спотових біржових фондів, і надії на те, що найгірше з репресивних заходів з боку регулюючих органів уже позаду.

"Видатні результати випуску пов'язані з нестачею публічних ринкових проксі для цього сектора", - сказав Ніргунан Тіручелвам, голова відділу споживчих та інтернет-послуг Aletheia Capital. "Це може спровокувати подальші проблеми з криптовалютами в Об'єднаних Арабських Еміратах".

International Holding Co., найбільший конгломерат Абу-Дабі, який контролює ключовий член королівської родини емірату, купив 10% акцій Phoenix на початку жовтня.

Крім роздрібного продавця обладнання для майнінгу, Phoenix керує центрами обробки даних криптовалюти і нещодавно створила першу в ОАЕ біржу цифрових активів M2, що повністю регулюється.

Первинне публічне розміщення акцій Phoenix викликало великий попит, і кількість передплатників було в 33 рази перевищено (що передбачає замовлення на суму $12 млрд), тоді як частка, зарезервована для роздрібних інвесторів, була перевищена у 180 разів.

Читайте також